Overlijden Pieter de Vos

  • Posted on: 3 June 2014
  • By: Jan-Joost

Wij ontvingen het droeve bericht dat drs. Pieter Th. de Vos, oud-docent klassieke talen op het Camphusianum van 1973 tot en met 2005, op 29 mei jongstleden is overleden. Pieter heeft vele generaties leerlingen wegwijs gemaakt in de klassieken en niet alleen op onze middelbare school, maar ook door zijn bijdragen aan lesmethode Redde Rationem. Na zijn pensionering zette hij zich door het geven van bijles in voor de jongere generaties. Hij was al enige tijd ernstig ziek en kon daarom ook niet aanwezig zijn bij de laatste reünie. Pieter wordt op 4 juni in Katwijk begraven.

reVITAre wenst zijn nabestaanden veel sterkte.

Tags: 

Reacties

Wat een verdrietig nieuws. De lessen bij meneer De Vos altijd als zeer positief ervaren en er in mijn schoolcarrière slechts 1x uitgestuurd tijdens de muziekles van meneer De Vos, omdat ik nog wat wiskunde door zat te nemen voor een aankomende repetitie. Ik vertel dit verhaal regelmatig aan mijn leerlingen, ik ben docente wiskunde. Sterkte en troost voor de nabestaanden! Nella van Andel (1980-1986 Gymnasium Camphusianum)

Triest bericht...Zijn enthousiasme, passie en humor in het onderwijzen van de klassieken waren altijd aanstekelijk! Nog altijd vertel ik mijn eigen leerlingen over 'meneer De Vos' en hoe hij mij heeft geīnspireerd om klassieken te gaan studeren. Hij is een van die docenten die je je op je 75e nog steeds zult herinneren. Et sic provivet...